Известие

Collapse
No announcement yet.

Размер гуми??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Размер гуми??

Привет колеги имам едно питане. В момента съм със гуми 225 50 17 зимни . Попаднаха ми нови на много много добра оферта Нокиан ,но размера е 225 55 17 , според вас проблем ли ще е да ги сложа или ще опират. Като цяло има ли някои да кара с този размер
    Alfa 159 JTD

Грабай без да се колебаеш!
    Аз карам изцяло с този размер зимата и даже е по добре, защото колата се вдига и не лази по корем навсякъде.
    Нкъде не опира, гарантирам.
    Моята е ТИ, които даже са уж със снижено окачване.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Поръчах ги вече за тази цена която ми обявиха нямаше как да не ги взема определено ,като доиде време да сменям зимните с летни ще видя вече как е.
      Alfa 159 JTD

Comment

И каква е тази страхотна цена?
        Зимни или летни?
        Мога да взема две зимни за другата зима ако цената е наистина добра.
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Гумите са Nokian Zline Xl dot 3415. като цената която ми предложиха беше 175лв на гума.Гумите са нови ,но имат ограничени бройки и размери. Гумите са летни
          Alfa 159 JTD

Comment

Някой кара ли със 45 височина да сподели как е ?
            Зимните ми джанти са 16 с гуми 215/55/16,летните джанти са 17 и се чудя между 225/45/17 и 225/50/17 ...
            159 SW 1.9 JTDm 150 hp - The beautiful devil.

No one is immune to the trials and tribulations of life.

Comment

А ми аз карам с 45 височина .... ама съм с 18-ки.
              Нямам проблем, никъде не съм опирал ама предполагам, че при по малки джанти може и да се усети ...
              Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX

Comment

Аз съм с 235/45/17 -нокиан zLINE XL.За лятото.

Принципно е по-ниска.Може да опира/се плъзга предната долна част в/над бордюра, а кое средна височина или е висок.

Не е за ОФ РОУД, но ако я пазиш, да не я шофираш през някакви пътища със сериозни коловози или павета който имат хлътнали части-имам предвид, като слягания на паважа няма да имаш проблем.

И аз имам дилема и мисля за следващата година да и купувам гуми дали да са отново 235/45/17 или 225/50/17, но може би ще са отново 235/45/17.Отново Нокиан или Пирели.

С по-ниските гуми автомобила се усеща по-добре, а с по-високите е малко по-комфортно.
                И с 235/45 е комфортна, но с по-високите е още по.

Принципно ако шофираш само по асфалт и добре нареден не пропаднал на дупки или улеи паваж няма да има проблем.

Ако ще се качваш/слизаш на тротоари си купи 225/50/17. С 235-ците рискуваш да удариш колата отдолу.
                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Аз бордюри не качвам,даже гърбици минавам едвам едвам,че или ножа отпред ще опре или кората под двигателя,струва ми се доста ниска,а окачването ми не е сменяно,за това се чудя за височината ...

Comment

Здравейте.

Джанти ЕТ39, 7Jx17 много навътре ли ще стоят според вас. Изобщо кой е най подходящия размер за 17-ка джанта (ЕТ и J) така че да стоят максимално навън без да опират? Благодаря.
                    '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
                    Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

И аз имам едно питане 235/45/18 или 225/45/18. 225 незнам да не е тясна за 18 джанти затова питам.

Comment

Първоначално публикувано от vladimir Покажи съобщение
                        И аз имам едно питане 235/45/18 или 225/45/18. 225 незнам да не е тясна за 18 джанти затова питам.
                        Моята я взех с 235/45/18 и така си я карам вече 3 год. Изглежда добре и нямам никакви забележки.
                        Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA

Comment

235/45/18 са гумите за 159-ка. Зимните ми са 205/55/16 (дадоха ми ги с колата) - дъното опира, бавно ускорява - ужас. С 18-ките е много по-добра от всякъде.

Comment

Днеска сложих летните джапанки: 225/50/17

Comment

Аз катоо гледам туризмотата с тяхната 19ка .. в autoscouta някои са на 245/40/19 тук никои ли не ги използва ?
                              Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                              Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Working...
                              X